Informatie hijsdag 2022

Geplaatst op 11-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Het is weer zover: de hijsdagen komen er aan en daar hoort natuurlijk o.a. een planning bij.

20221007-wv-de-maaskant-uit-en-inhijsen-2223

De hijstijd op de planning is de tijd dat de boot daadwerkelijk uit het water wordt gehesen, zorg er dus voor dat uw boot op de aangegeven tijd aan de hijssteiger klaar ligt. Verwen het hijsteam met lange lijnen voor en achter en een vrij dek, dit is fijner en veiliger voor het team dat de hele dag in touw is om het hijsen te verzorgen. Als u aankomt bij de hijssteiger krijgt u verdere aanwijzingen van het hijsteam en wordt één van de hijsplaatsen toegewezen. 

 

De actuele hijstijd wordt bijgehouden op de website van WV de Maaskant, hou dit in de gaten en anticipeer op de wijzigingen. Zie hiervoor het Homemenu op de website en kies voor "Hijsdag".

 

Gelukkig is ook dit jaar het clubhuis weer open. U kunt dus rustig een half uurtje vroeger komen en in het clubhuis wachten tot u de boot naar de steiger kunt varen of naderhand nog even bijkletsen met de andere leden. 

 

Vanwege de planning en veiligheid zijn de hijs- en trailer terreinen voor de leden afgesloten. Nadat uw boot is geplaatst kan u nog kort (max 15 min) de laatste zaken regelen maar daarna wordt u vriendelijk verzocht om het werkterrein te verlaten. Er is dus, op de hijsdagen, geen mogelijkheid om aan de boten te werken en/of vooraf nog iets aan de bok of trailer te doen.

 

Om de kwaliteit van het afspuiten te verbeteren kan het water op alle steigers worden afgesloten tijdens het hijsen.

De bokken worden op zaterdag 22 oktober vanaf 13:00 geplaatst, extra handjes zijn welkom. 

De hijscommissie