Inhijsen 23 maart 2024

Deze pagina bevat twee berichten, lees ze allebei

1.
bericht van 10 maart

gestuurd naar iedereen die gehesen wordt

 

Buiten begint het langzaam aan te voelen als lente, dus hoogtijd dat we weer aan het vaarseizoen beginnen. En daarom is het over 13 dagen zover, de InHijsdag. Het hijsgeld is €35,- en dient contant vóór het hijsen in het clubhuis betaald te worden. De hijstijd op de planning is de tijd dat de boot daadwerkelijk in het water wordt gehesen, zorg er dus voor dat uw boot op de aangegeven tijd klaar is om te hijsen. Er is op de hijsdag geen mogelijkheid om de boot voor te bereiden. Zorg ervoor dat u dit voor die tijd heeft gedaan.  Verwen het hijsteam met lange lijnen voor- en achter en een vrij dek, dit is fijner en veiliger voor het team dat de hele dag in touw is om het hijsen te verzorgen. Zodra de boot in het water ligt verwachten wij dat u zelf wegvaart, mocht dit niet zo zijn laat het dan vooral voor de hijsdag weten.

Nadat uw boot in het water ligt kunt u niet meer bij uw bok of trailer komen, wij verzetten deze voor u naar het bokkenveld tenzij u die zelf op zou willen ruimen. Laat dit in dat geval weten en zorg dat hij de volgende dag opgeruimd wordt.  

De hijsdag is zoals altijd weer een hele onderneming, extra handjes (zeker aan het einde met het opruimen van de bokken) zijn altijd welkom. Mocht je de tijd hebben en het leuk vinden om mee te helpen, Laat het vooral weten dan nemen we je mee in de planning (en de boodschappen 😉). Zeg dan vooral ook waar je mee denkt te kunnen helpen en welke tijden je beschikbaar bent. 

 

Bij vragen of onduidelijkheden, bel vooral! (+31 6 20 28 61 04)

Alvast veel vaarplezier gewenst!

 

De Hijscommissie

Jur van Geel

 

2.
bericht van 17 maart

gestuurd naar alle leden

 

Nog 5 nachtjes slapen! En dan begint het seizoen weer

En traditioneel beginnen we het jaar met het terug In het water Hijsen van alle boten die nu op de kant staan. Dan kunnen we immers weer gaan grasmaaien.

 

Dit jaar vind de InHijsdag plaats op 23 Maart, en in het verschiet liggen weer ruim 80 boten. Hier heeft als het goed is iedere deelnemer een mail voor gehad, controleer goed wanneer het uw beurt is, en neem vooral contact op als dit niet zo is (leegnavajgj.[antispam].@gmail.com, +31620286104). Dit betekend ook dat er op de dag zelf (vanaf 6u s’ochtends tot de kraan en tractor vertrokken zijn) niet toegestaan is om:

  • Op de haven bezig te zijn met werkzaamheden op of aan u boot.
    • Zorg dus dat de boot klaar ligt voor het hijsen.
    • Er is geen mogelijkheid de mastenkraan te gebruiken.
  • Te parkeren op de haven, of geparkeerd te staan op de haven.
  • Vrij rond te dwalen over het terrein; wacht rustig in het clubhuis tot je aan de beurt bent.
  • Te laat te komen; dus zorg dat je op tijd bent voor het.

 

Staat uw boot op een trailer? Probeer dan vooral een half uur voor de geïndiceerde hijstijd alvast op de haven te zijn; 

 

Staat uw boot op een bok? Probeer ook een half uur voor de tijd aanwezig te zijn; Mocht het zo zijn dat we meer dan 30 minuten voor lopen op schema, dan wordt u gebeld. Zorg dus ook dat u in staat bent binnen ongeveer 30 minuten op de haven te zijn;

 

Verder zijn we altijd nog op zoek naar mensen die ons op de dag zelf willen helpen; Neem vooral ook contact op als je kunt helpen, mag ook maar een deel van de dag zijn. Wij zorgen dan voor je lunch.

 

Bij vragen of onduidelijkheden, bel vooral! (+31 6 20 28 61 04) 

 

De Hijscommissie

Jur van Geel