Van het bestuur

Geplaatst op 18-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

wvdm-logo-2018

Beste leden,

Graag had ik u in ’t Oppertje ontmoet, tijdens het Haringhappen op Aswoensdag, maar ook dit zit er helaas niet in. Daarom een bericht op de website om u toch enigszins op de hoogte te houden.

Ik hoop dat u het jaar gezond en wel bent gestart. Het winterse weer is achter de rug en ik denk dat u, net als ik, heeft genoten van typisch Hollandse plaatjes van besneeuwde dijken en de schaatsers op het ijs van de uiterwaarden, met de molen van Alphen op de achtergrond. Prachtig!


Ook tijdens de winter is er werk aan de winkel op het Haventerrein: er was een acuut probleem met de elektra op de steigers, maar gelukkig hebben een aantal vrijwilligers dit zo snel als mogelijk weten te verhelpen, zodat de overwinteraars weer over stroom konden beschikken. Dank hiervoor.
Deze maand wordt de pomp achter ’t Oppertje verplaatst, worden de elektrakasten op de steigers vernieuwd en er is een vergunning aangevraagd voor het inkorten van de palen bij steiger 1 zodat ook daar alle ligplaatsen benut kunnen worden. Dat is nodig, want onze haven is in trek en er zijn behoorlijk wat aanmeldingen van nieuwe leden, wat natuurlijk geweldig is!


Komende dagen wordt het meer lenteachtig weer en zullen er wellicht leden aan het onderhoud van hun schip beginnen. We kijken allen reikhalzend uit naar de dag dat ze weer te water kan!  
Met het oog op die komende hijsdag, wil ik vooral de wat jongere leden vragen om het Hijsteam te komen versterken. Natuurlijk de handen moeten uit de mouwen worden gestoken, maar de hijsdag is ook altijd een gezellige dag. Dus voel je je geroepen, meld je bij het Bestuur! Het mailadres vind je op de site. Dank alvast.


En natuurlijk zijn we druk met de plannen met betrekking tot de nieuwbouw. Zodra deze plannen meer concreet zijn, willen we deze met u delen. Wanneer het mogelijk is, graag in een live-bijeenkomst, maar als Corona ons parten blijft spelen en er geen versoepeling van de maatregelen komt, dan toch weer in een online ontmoeting.

U hoort nog van ons. En blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet, namens het Bestuur,

Jolanda Roosen
Bestuursvoorzitter WV de Maaskant